Körkortsfoto

När man tar sitt körkort så måste man fixa ett foto på sig själv som ska finnas på ditt körkort. Det går inte att använda en gammal skolbild när du gick i sjunde klass utan det måste vara ett nytaget kort i ett speciellt format.

KörkortBilden ska lämnas in i ett exemplar och vara tagen framifrån och hela ditt ansikte ska vara synligt. Ögonen ska vara synliga och dina pupiller ska vara tydliga så man ser dom. Du måste ha din blick riktad mot kameran, bilden ska vara skarp och just pupillen ska det vara bäst skärpa på. Har du glasögon så får inget reflekteras i dessa och det får inte vara mörka eller färgade glasögon. Det ska vara en jämn belysning och det får inte vara skuggor i bakgrunden. Mer info kan du läsa om på körkortsportalen.se hur du ordnar allt som har med körtkort att göra. Den sajten ett samarbete mellan Transportstyrelsen och Trafikverket.

Man kan fotografera sig hos en fotograf som fotar ID handlingar och dessa instruktioner vet fotografen om, det är bara att boka in tid för fotografering och på under 10 minuter har du 4 fina foton att välja på. Chansa inte med att ta egna bilder uta gå till en professionell fotograf för att få rätt sorts bild på en gång.