Stora motortävlingar

Indy 500

Körkort eller ej, ett intresse för motorsport kan alla ha och med tanke på hur mycket en del av de största motorsporttävlingarna engagerar folk så går det att sträcka sig så långt att säga att motorsporter är bland de populäraste sporterna överhuvudtaget.

Vi nämnde att några av de största motorsporttävlingarna engagerar många människor, det gjorde vi för att vi hade tänkt presentera ett par av dem här.

Formel 1

Formel 1 är den tävlingen inom motorsporten som troligen är den allra mest populära världen över. Det finns förstås Nascartävlingar i USA som drar hundratusentals personer till varje tävling på de enorma arenorna, men Formel 1 är inte bara stort i ett enda land, utan i hela världen.

Efter några års dominans av Red Bull Racing och Sebastian Vettel så verkar det som att ett paradigmskifte håller på att ske och kartan håller på att ritas om. Detta beror på att i inledningen av denna säsong så har Mercedes BÅDA förare visat att man minsann är ute efter titeln. Och med tanke på att båda förarna, Lewis Hamilton och Nico Rosberg redan hunnit med att deltävlingar så är nu Mercedes också favoriter till att vinna konstruktörsmästerskapen. Faktum är att om man ska tro oddsen så verkar det vara otroligt att någon ens ska hota Mercedes med tanke på att oddsen är så låga som 1.08 på att de ska vinna konstruktörsmästerskapen.

Indy 500

Indy 500 är den motorsporttävling med mest nerv. Detta beror troligen på att det brukar kallas för världens farligaste racinglopp. Detta beror på en rad faktorer, inte minst den höga farten förstås, men det är de 380 kilometerna i timmen kombinerat med att ta kurvorna precis rätt i alla loppets över 200 varv. Detta är en utmaning för alla förare i världen även i lägre farter. Vinnaren av loppet får traditionsenligt en stor flaska med mjölk att fira segern med. Genom åren har det varit stor dominans bland Nordamerikanska förare, men faktum är att en svensk, nämligen Kenny Bräck lyckades vinna tävlingen 1999!