Att välja elbilsladdare – få hjälp här

När du skaffar elbil så är det starkt rekommenderat att också skaffa en elbilsladdare eller laddbox i hemmet. Det finns mycket att tänka på. Först får du se vilken standard av laddare som din bil är kompatibel med. För dig som inte köpt själva bilen än kan det vara smart att i förväg också kolla så att du hittar en bra laddbox som passar din tänkta bil.

Nästa steg är att överväga vilken säkring din laddbox behöver. Där är det smart att ta hjälp av en professionell installatör som kan guida dig utifrån din fastighets förutsättningar. Genom att klicka dig vidare här kan du få hjälp att komma igång.

Tänk också på att det finns pengar att spara via statens så kallade grön teknik, vilket är ett skatteavdrag. Naturligtvis om du anlitar en seriös aktör så hjälper de dig med det praktiska kring det.

Vad mer du ska tänka på

Du bör också överväga ifall du behöver kunna ladda mer än en elbil åt gången. Det finns i dagsläget elbilsladdare som klarar flera olika bilar samtidigt. Framförallt så bör du undvika att försöka ladda bilen hemma i ett vanligt uttag. Det kan leda till allvarliga konsekvenser som bränder.