Kimi Räikkonnen

Kimi Räikkönnen är en av världens bästa racerförare just nu. Han startade sin karriär i Formel 1 år 2001 och körde då för stallet Sauber Petronas. Kimi var då endast 21 år och hade nästan bara kört crosscart innan. Han fick förarlicens av FIA efter att han visat att han kunde klara av Formel 1-bilar. Efter några stallbyten kom han till Ferrari år 2007 och blev då den förare som hade bäst betalt, lönen var 51 miljoner dollar om året. Samma år han kom till Ferrari vann han förar-VM.

Intresset för Kimi Räikkönnen är stort i Sverige, kanske inte bara för att han är en skicklig förare utan även för att kommer från vårt grannland Finland. Då vi inte har haft någon svensk med i Formel 1 på 16 år så blir naturligtvis någon som kommer nästgårds ifrån intressant. På Kimis avdelning kan man betta på hur mycket man tror att han kommer att vinna i år och se vilka odds han har för varje lopp.

Under 2010 och 2011 tog Kimi en paus från Formel 1 och körde rally istället. Han deltog i flera tävlingar i WRC och lyckades som den andre genom tiderna bli den som tagit poäng i både Formel 1 och WRC då han placerade sig i Rally Jordan. I Turkiska Rallyt lyckades han komma på femte plats. Kimi var också över till USA och där han provade Nascar. Sedan var det dags för Formel 1 igen och den här gången skrev han på ett tvåårskontrakt för Lotus. 2014 kör Kimi åter för Ferrari.
För mer information om Kimi, och för att komma till hans officiella sida kan du klicka här.