Berömda bilförare

Det finns många bilförare som har utmärkt sig och blivit berömda. Inom Formel 1 så rankas Ayrton Senna som den bästa föraren genom tiderna, men sannolikt är det andra som är mer kända och berömda. Ett namn som ofta nämns är Emerson Fitipaldi från Brasilien och Michael Schumacher från Tyskland. Gemensamt för dem är att de har vunnit många tävlingar och varit aktiva i tio år

Inom rallysporten finns de många svenska namn. Under 60- och 70- talen var rally en svensksport och några svenska förare blev stora internationellt. En av de mest kända då var Eric ”Karlsson på taket” Karlsson. Sitt smeknamn fick han naturligtvis därför att han hade oturen att lägga sin SAAB på taket några gånger. Lite glamoröst var det väl också att han gifte sig med en av sina konkurrenter Pat Moss. Hon var dessutom syster till en av 50- talets mest framgångsrika Formel 1 förare, Stirling Moss, rankad som åtta i världen genom tiderna. Karlson på taket vann Monte Carlo-rallyt flera gånger.

En annan storhet i motorsport är Tina Thörner, som visserligen inte kör utan är en av världens främsta kartläsare. En obändig optimist och entreprenör. Hon har som bäst placerat sig som tvåa i Dakarrallyt, en av världens mest krävande biltävlingar.